Kategoriler: Ürün İnceleme

Marmot – Never Summer Uyku Tulumu (Ürün İnceleme)

Kış kampçılığının en önemli ekipmanlarından biri olan uyku tulumu, insan vücudunun ürettiği ısıyı yalıtarak rahat bir uyku geçirmeyi sağlayan kamp ekipmanıdır. Uyku tulumunun temel çalışma mantığı insan vücudu ile dış ortam arasında izolasyon sağlamaktır. En ekonomik yalıtım malzemesi sabit havadır. Yani vücudumuz ile dış ortam arasında sabit bir hava ara katmanı yaratabilirsek vücut ısımızın dış ortama geçişini bir nebze engelleyebiliriz. Bu izolasyon ortamı ise genellikle elyaf ya da kaz tüyü ile sağlanmaktadır. Elyaf uyku tulumları özellikle yaz kampları için ideal ekipmanlarken, kaz tüyü dolgulu olanlar ise genellikle ağır kış koşulları için ideal uyku tulumlarıdır.

Marmot – Never Summer

Bu incelememizde Marmot firmasının Never Summer modeli uyku tulumunu ele aldım. Never Summer, adından da anlaşılacağı üzere ağır kış şartları için üretilmiş kaz tüyü dolgulu bir uyku tulumu. Oldukça sıkıştırılıp küçültülebilen, hafif ve yumuşak bir uyku tulumu. Seyahatler, tırmanışlar ve özellikle de kış kampları için oldukça uygun bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

  • 650-fill sertifikalı gerçek kaz tüyü dolgu
  • Su geçirmez yapı
  • İlave kaz tüyü dolgulu ayak bölümü
  • Ayak ve göğüs bölgesinde iki adet cep sobası koyma bölümü
  • Göğüs ve kafa olmak üzere çift kolay büzgü sistemi
  • Sıkışma önleyicili ana YKK fermuar
  • 30D ripstop özellikli dış kumaş
  • Sağ ya da sol fermuar posizyonu
  • Ağırlık: 1450gr
  • Sıkıştırılmış hacim: 10.7lt
  • Konfor derecesi -18° C
  • Extreme yalıtım derecesi -39° C

Marmot Never Summer Uyku Tulumu İnceleme ve Yorumum

Piyasada en çok elyaf ve kaz tüyü uyku tulumları bulunmakta. Marmot su geçirmez özelliği ve yumuşak dokusuyla ve hafifliğiyle oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’de dağcılık adına aşırı extreme koşulların yaşanmadığını düşünürsek Never Summer modeli, Türkiye içindeki 2000-3000mt irtifalardaki hemen hemen tüm kış faaliyetlerinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. 650 güçlü kaz tüyü dolgusuyla sıkıştırma torbasından çıktığı andan itibaren orjinal şişkin formuna dönebiliyor. İyi yalıtımlı bir matla beraber donmadan geceyi rahatlıkla geçirmenize olanak sağlayacaktır. -18° C derece civarı aşırı soğuk iklimde tulum içerisine ince bir çorap ve polar pantolon, polar tshirt ve bere giyerek girdim, tüm büzgüleri ve özellikle de göğüs büzgüsünü tam kapattığım anda oldukça konforlu bir iç bölge sıcaklığı elde ettim. Kadın kullanıcılar bu derecelerde üşüyebilirler, onun için küçük bir pet şişeye sıcak su ya da cep sobaları ile tulumun içini destekleyebilirler.  Fermuar sıkışma önleyicili tasarım olsa da ben kullanırken sıkıştı. Özel tasarımı büzgü sistemi özellikle kapşon bölümünü büzerken bir miktar zorluk yarattı. Sabah uyandığımda bir miktar kaz tüyünün polarıma yapıştığını gördüm. İç astardan eser miktarda da olsa tüy atması meydana gelmiş. Ancak genel itibariyle kar üzerinde donmadan rahat bir gece geçirmemi sağladığı için çok memnun kaldım.

Marmot – Never Summer uyku tulumu -39° C derecelik extreme koruma derecesiyle oldukça iyi bir tulum. 2000 – 3000 metre irtifadaki Türkiye’de bütün kış faaliyetlerini rahatlıkla çıkartır. Tulumun bakımının iyi yapıldığı sürece yıllarca sorunsuz şekilde kullanılabilir. Faaliyet bitiminde asarak muhafaza edilir, çamaşır makinesinde yıkanmazsa uzun süre teknik özelliklerini kaybetmez.

Marmot – Never Summer -39° C kaz tüyü dolgulu uyku tulumunu www.kutupayisi.com adresinden temin edebilirsiniz.

Herkese iyi kamplar dilerim.

Erdi YILMAZ

Ürün İnceleme
İnceleme Tarihi
İncelenen Ürün
Marmot - Never Summer Uyku Tulumu
Ürün Puanı
4
erdiyilmaz

Academic, mountaineer, traveler Akademisyen, dağcı, gezgin

Yorumları göster

  • Merhaba; Çantada acaba ne kadar yer kaplıyor, Benim için paket hacmi önemli. ben de aynı tulumu sırf bu nedenle düşünüyorum. Sıcaklık değerleri ve yasadıklarınız bana fazlası ıle aydınlatıcı ve olumlu bakış bıraktı. Çünkü üşüyen biri değilim.

    • Çantada çok az yer kaplıyor, perlonlu sıkıştırma torbanız varsa daha da sıkıştırılabilir. Aynı özelliklerde Ferrino Diable tulumum da var, ikisini kıyaslarsam Never Summer'ın daha az yer kapladığını söyleyebilirim.

      • Kendi torbasını hiç kullanmıyorum. Her faaliyette tulumu direkt çantanın dibine tıkıştırıyorum. Çıkarması ve yerleştirmesı daha pratik oluyor. Husky Anapurna kullanıyorum. Isı yalıtımı bana göre iyi. Ama ağırlık ve hacim sıkıntısı yaşattığı için aynı bu sizin tulumu bir süredir düşünüyordum. Merak ettiğim bir şey daha var. Ayak kısmında yalıtım torbası (AYAK TORBASI) var mı?

        Summet serisinin bir alt modeli var. Mavi renkli olan. Arasında 300 lira fiyat farkı var. O veya bu sizinmodel arasında kararsızım.

        • Husky'deki gibi özel ayak torbası bölümü yok, onunla beraber alt yüzerinde kaydırmaz bantları yok. Ayak bölümünde sadece cep sobası için küçük bir bölme var o kadar.

  • Merhaba. Kış için ve uzun süreli kullanımlar için uyku tulumu bakıyorum. İkinci el bir Ferrino Diable 1000 tulum buldum, fiyatı bayağı uygun. Marmot Never Summer'ın şu anki fiyatının 4'te 1'i kadar.. Acaba hangisini tavsiye edersiniz? Zannedersem bu iki tulumu da kullandınız.. Marmot'un 4'te 1 fiyatına Ferrino Diablo mu yoksa Marmot mu almak daha mantıklı? Teşekkürler şimdiden..

Son konular

Erdi Yılmaz Kişisel Fotoğraf Sergisi

Erdi YILMAZ'ın Tarihin Doğayla Buluştuğu: UŞAK temalı kişisel fotoğraf sergisi, 6 - 17 Mayıs 2024…

2 hafta önce

Outin Portatif Espresso Kahve Makinesi (Ürün İnceleme)

Outin Portable Electric Espresso Coffee Maker, Outin portatif şarjlı kahve makinesi 7500mah bataryası sayesinde tek…

1 yıl önce

Dersler

Öğr. Gör. Dr. Erdi Okan Yılmaz tarafından verilen dersler ve ders içerikleri için bu bölümü…

2 yıl önce

Camping & Mountains NFTs

Dağcılık, kamp ve gece manzaralarından oluşan NFT koleksiyonuma ulaşmak için https://opensea.io/collection/camping-mountains adresini ziyaret edebilirsiniz.

2 yıl önce

Foto-Kamp Etkinlikleri

Yüksek irtifa sıradışı fotoğraf çekimleri, gece fotoğrafçılığı eğitimleri, dağcılık ve kamp etkinliklerine katılım ve bilgi…

3 yıl önce

Kış Kampı Nasıl Yapılır?

Sıcak günlerin sona ermesiyle birlikte soğuk günlerin gelişi, benim gibi çoğu kişide mutluluk etkisi yarattığını…

4 yıl önce