Kategoriler: Dağcılık

Marmot – Miwok 3 Kişilik Çadır (Ürün İnceleme)

En eski ve köklü dağcılık ekipman üreticilerinden biri olan Amerika menşeili Marmot firması, 1974 yılından beri dağcılar, tırmanışçılar ve kayakçılar için ürünler üretmekteler. Marmot yılların getirdiği birikimle beraber, başlangıç seviyesinden üst ileri seviyelere kadar dağcılık ekipmanları üretmekte. Sizler için Marmot’un Miwok çadır modelini inceledim.

Marmot Miwok modeli 3 kişilik üç mevsim bir çadır. Çift tenteli ve dıştan pollü olan Miwok modeli, her ne kadar üç mevsim olarak lanse edilse de, kışın da kullanılabilecek türde bir çadır olduğunu belirtmekte fayda var. İki giriş kapısı ve iki bagajı olan Miwok çadırların, geniş iç hacmi sayesinde üç kişi için oldukça rahat bir iç hacim sunmakta.  Marmot’a özgü eğik pol teknolojisi sayesinde çadır içindeki oturma tavan yüksekliği daha da arttırılmış. Geodezik tasarımlı çadırların en büyük sorunlarından biri olan, çadır içinde oturan birinin kafasının tenteye değmesi problemi Miwok modelinde hemen hemen tamamen giderilmiş.

Marmot – Miwok 3P

3 adet 9 milimetrelik DAC alüminyum 7000 serisi pollerden oluşan dış iskelet, çapraz şekilde iki polden oluşuyor. Pollerin ikisi artı şeklinde ortadan birbirlerine bağlı. Bu da pollerin kullanımında oldukça kolaylık sağlıyor. Birbirlerine bağlı olan iç tente ve dış tente istenirse birbirlerinden ayrılabiliyorlar. 107 x 137 x 224cm ölçülerine sahip olan Miwok, paketine konulduğu zaman ise 50 x 20 x 13 cm ölçülerine indirgeniyor. Ağırlık olarak ise 2500 gr.

İç tente 20D  (20-denier) nylon malzemeden üretilmiştir, dış tente ise 50D nylon olup, taban 40D nylon’dur (5000mm su geçirmezliğe sahip). Bu arada denier fiber naylon kumaş için kalınlık ölçü birimidir. Fiber kumaşın yoğunluk ve uzunluğuyla alakalıdır. D tipi giriş çıkış kapılarının ikisinde de sinek filesi bulunuyor. Ancak arka kapının sinek filesi (tülü) yarıya kadar açılabilirken, ön kapı tamamen açılabiliyor. Ayrıca kapılar açıldığında fazla kalan kapı tülü rulo yapılarak çadırın kenarına bağlanabiliyor. Bu şekilde kapılar sürekli açık bırakılabiliyor. İç tente de askı yerleri mevcut, yine tavanda çadır içi aydınlatma lambası asmak için askı yeri mevcut. Miwok çadırda yalnızca bir adet çadır içi cep bulunuyor. Bu durumu olumsuz karşıladığımı söyleyebilirim. Ön ve arka girişlerde iki adet havalandırma penceresi, fermuarla açılıp kapanabiliyor.

Pollerin dıştan takılması çadırın kurulumuna müthiş bir hız kazandırılmış. Eli yatkın iki kişi çadırı tahminen kazıklarını çakmadan maksimum 2 dakikada kurabilirler. Öncelikle çapraz olarak pollerin uçlarının tenteye geçirilmesi, ardından da dış tentedeki klipslerin çadıra takılması gerekiyor. En son olarak da üç parçalı tavan polünü kapılar doğrultusunda takarak tavan gerdirme işlemi tamamlanmış oluyor. Tavan polü hariç diğer pollerin çok rahatlıkla takılabildiğini söyleyebilirim. Tavan polü gerdirme işlemi gerektirdiği için biraz zor takılabiliyor.

Marmot Miwok Çadır İnceleme ve Yorumum

Marmot Miwok, 3 mevsim olarak lanse edilmiş ancak kış şartlarında da kullanılabilecek bir çadır. Çadır geniş iç hacmi ve sunduğu geniş yaşam alanıyla oldukça memnun etti. Bagaj yüksekliği, bagaja kullanılmayan eşyaların depolanması ve yemek yapımı esnasında ocak yakımı ve kullanımı için oldukça geniş. İç tente kapılarının açılıp kapatılması oldukça kolay ve herhangi bir fermuar takılma sorunu yaşanmıyor. Dış tentenin ön ve arka kapıları, tek taraflı olarak açılıp, rulo yapılıp çadır kenarına bağlanabiliyor. Yani, çadırın ön tarafı için her iki tarafı açıp kenara sabitleyemiyorsunuz, yalnızca bir tarafın bağlantısı mevcut. Özellikle çadırın içinden fotoğraf çekme ve manzarayı seyretme meraklısı biri olarak bu durumu olumsuz bulduğumu söyleyebilirim. Miwok, benzer modellere göre biraz yüksek bir çadır, özellikle yanal rüzgarlardan çok etkileniyor. Kış için uygun olduğunu söylesem de, aşırı sert, tipi ve rüzgarın olduğu koşullarda dikkatli kullanılması gerekiyor. Fiyat / performans olarak oldukça iyi bir ürün. Türkiye şartlarındaki dağlarda rahatlıkla kullanılabilir kalitede.

Marmot Miwok çadır modelinin aynı niteliklere sahip Alvar ismiyle satın alma ve özelliklerini incelemek için şu adrese bakabilirsiniz: www.kutupayisi.com

Herkese iyi kamplar dilerim.

Erdi YILMAZ

Ürün İnceleme
İnceleme Tarihi
İncelenen Ürün
Marmot - Miwok 3P Çadır
Ürün Puanı
5
erdiyilmaz

Academic, mountaineer, traveler Akademisyen, dağcı, gezgin

Paylaş
Yayınlayan
erdiyilmaz

Son konular

Erdi Yılmaz Kişisel Fotoğraf Sergisi

Erdi YILMAZ'ın Tarihin Doğayla Buluştuğu: UŞAK temalı kişisel fotoğraf sergisi, 6 - 17 Mayıs 2024…

2 hafta önce

Outin Portatif Espresso Kahve Makinesi (Ürün İnceleme)

Outin Portable Electric Espresso Coffee Maker, Outin portatif şarjlı kahve makinesi 7500mah bataryası sayesinde tek…

1 yıl önce

Dersler

Öğr. Gör. Dr. Erdi Okan Yılmaz tarafından verilen dersler ve ders içerikleri için bu bölümü…

2 yıl önce

Camping & Mountains NFTs

Dağcılık, kamp ve gece manzaralarından oluşan NFT koleksiyonuma ulaşmak için https://opensea.io/collection/camping-mountains adresini ziyaret edebilirsiniz.

2 yıl önce

Foto-Kamp Etkinlikleri

Yüksek irtifa sıradışı fotoğraf çekimleri, gece fotoğrafçılığı eğitimleri, dağcılık ve kamp etkinliklerine katılım ve bilgi…

3 yıl önce

Kış Kampı Nasıl Yapılır?

Sıcak günlerin sona ermesiyle birlikte soğuk günlerin gelişi, benim gibi çoğu kişide mutluluk etkisi yarattığını…

4 yıl önce